maanantai 5. huhtikuuta 2010

Hämäävää kanaa!

Tämä olisi sopinut melkein aprillipäivän ruoaksi mutta kelpaahan se pääsiäisenäkin. Nooran Unkarissa tilaamaan annokseen perustuvan ruoan elegantti erikoisuus on sen visuaalinen naamiointi: se näyttää kalalta, mutta onkin kanaa! Hahaa!


Kanan rintafileleikkeitä
Tölkitettyjä persikoita
Maustettua tuorejuustoa (ei välttämätön)
Mozzarellaa
Suolaa, pippuria &c.

Nuiji kanafileitä tasaisemmiksi, suolaa ja pippuroi ja ruskista nopeasti paistinpannulla. Siirrä vuokaan (kalanmuotoisuus ei välttämätöntä), sivele ohuesti tuorejuustolla ja päällystä viipaloiduilla persikoilla ja mozzarellalla. Gratinoi uunissa, 175 asteessa meni noin 15 minuuttia että juusto oli sulanut ja kana läpikotaisin kypsää.

Lisukkeeksi riisiä ja vaikka höyrytettyä parsakaalia. Nam. Hyvää pääsiäistä!

4 kommenttia:

 1. Ravintola-annoksessa persikat oli jätetty puolikkaiksi, jolloin kanafileen päälle muodostui kaksi erilaisia mielleyhtymiä herättävää pyöreää kukkulaa. Viipaloidut persikat ovat kyllä käytännöllisempiä varsinkin näin suuremmassa mittakaavassa tarjoiltuina.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Vau! Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä, taas saitte minut ihan nälkäiseksi. :O Minkä makuista tuorejuustoa muuten käytit tuossa? Yksin tuota ei varmaan tulisi tehtyä, mutta pitääpä laittaa korvan taakse.

  VastaaPoista
 4. Tämä ei liity kyllä mitenkään ruokaan, mutta ajattelin, että siuta saattaisi kiinnostaa tämmöinen: http://blog.traingeek.ca/

  VastaaPoista