sunnuntai 22. elokuuta 2010

Kesäkurpitsan hyödyntämistä

Kesäkurpitsa (Cucurbita pepo). Ruoanlaitossa kypsymislötkistymisensä johdosta hieman ongelmallinen sekä, samasta syystä, etenkin lapsuudessa traumaattisia nielemisvaikeuksia aiheuttanut vihannes.

Tänä kesänä kesäkurpitsaa on taas ollut runsaasti saatavilla eri viljelijätuttavilta. Päätin vihdoin tarttua haasteeseen ja tehdä siitä syömäkelpoista ruokaa. Seuraava ohje on ainakin jonkinasteinen onnistuminen:


Uunimunakas

½ kesäkurpitsaa
2 tomaattia
1 sipuli
oliiviöljyä
suolaa
mausteita

Munakasmassa:
4 kananmunaa
3 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Kuutioi vihannekset pieniksi, mausta ja pyöräytä oliiviöljyssä, levitä sitten tasaisesti uunipellille ja paista kymmenkunta minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Munakasmassaa varten vatkaa ainekset kunnolla sekaisin niin, etteivät jauhot paakkuunnu. Ota pelti uunista, kaada munaseos päälle ja paista vielä noin 30 minuuttia.

Ruokaisuutta voi täydentää lisäämällä paistamisen loppuvaiheessa munakkaan päälle fetakuutioita ja sulatettuja katkarapuja.

Kyllä tätä syödä saattaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti