sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Kasvistortilla

Tämä oli erään illan ratkaisu tilanteeseen, jossa halusin jotain pikaruokaa mutta en kuitenkaan kehdannut käydä hakemassa kebabia, joka, kuten tiedämme, on kallista ja epäterveellistä. Päädyin siis tyynnyttelemään omaatuntoani kasvisruoalla ja sen (ainakin teoreettisella) terveellisyydellä, kuitenkin pitäytyen valitussa diskurssissa.


Vehnätortilloita
[onko se 'tortilloita' vai 'tortilloja'? itse sanon joskus myös 'tortilleita', kun se kuulostaa hauskalta]

1 tlk valmista salsakastiketta
1 tlk ruskeita papuja

salaattia
punasipulia
tomaattia
fetakuutioita

Tee ensin kastike. Valuta pavut, kaada paistinpannulle tai kattilaan salsakastikkeen kanssa, kuumenna ja hauduta sen verran että kastikkeesta tulee yhtenäistä ja pavut vähän pehmenevät.

Kuumenna tortilla(t), päällystä kastikkeella ja lisää sitten suikaloitua salaattia, sipulirenkaita, kuutioitua tomaattia ja fetaa. Tällä kertaa päällyskastikkeeksi oli vain ketsuppia, mutta tokihan joku kermaviilikastike tai guacamole olisi asiaankuuluvaa. Ja nyt kun ajattelen asiaa, fetan sijaan voisi kokeilla cheddarjuustoa. Ja väliin jalapeñoviipaleita. Ja tiesmitä. Taas päästään siihen, etteivät tämänsorttiset ruoat oikeastaan tarvitse reseptejä.

Mutta joo. Tämäkin mielihalu on tyydytetty. Seuraavaksi taas jotain oikeaa ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti