torstai 18. kesäkuuta 2015

Kesän alkajaisiksi

Juhannusta odotellaan perinteikkään sateisessa säässä. Mutta pitäähän sitä kesäloman alkajaisiksi jotain asiaankuuluvaa ruokaa keksiä. Uudet perunat ja silli - kausi on parhaimmillaan, miksei siis niitä? Siksi, että kaapissa on vain vanhoja perunoita ja vähän sillintähteitä. Sovelletaan niistä jotain hetkeen sopivaa, eli sillikaviaaria. Paras sillikaviaari syntyisi tavallisesta suolasillifileestä, mutta nyt käsillä oleva säilötty maustesilli on huomattavasti helpompaa käsitellä.

Pikainen sillikaviaari

½ tlk sipulisilliä
1 pieni sipuli
½ omenaa
1 dl kermaviiliä
1 rkl ruohosipulituorejuustoa
1 rkl majoneesia
mustapippuria

Pilko sillinpalat pieniksi, kuutioi omena ja sipuli. Sekoita kermaviili, tuorejuusto ja majoneesi tasaiseksi kastikkeeksi. Yhdistä kaikki aineet ja rouhi päälle mustapippuria. Anna vetäytyä hetken jääkaapissa. Tummaa leipää, uusia (tai vanhoja) perunoita. Miksei myös pikku ryyppy hyvin jäähdytetyä paloviinaa.

Toisella leivällä perunan kera sillikaviaaria, toisella savulohta ja munakokkelia. Tuoretta ruohosipulia voi silputa päälle. Minä en nyt lähde tuonne sateeseen sellaista etsimään.


Täältä tähän. Hyvää juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti