maanantai 25. huhtikuuta 2016

Makaronilaatikko

Jälleen puuhataan arkiruoan perusteosten parissa. Makaronilaatikko ei ole koskaan kuulunut henkilökohtaisiin suosikkeihini (munamaitoa, yhh), mutta tuttavaperheen isän reseptillä sekin maistuu huomattavasti paremmin. Kiireisessä tai sellaiseksi kuvitellussa arjessa valmistamisen helppoutta ei voi väheksyä. Kiitokset reseptistä Janille!



Makaronilaatikko

1 pss (á 400 g) makaronia
1 lihaliemi- tai fondikuutio
1 l vettä
1 pkt (á 250 g) sulatejuustoa
300 g jauhelihaa
1-2 sipulia
(valkosipulia)
(pakaste)vihanneksia maun mukaan, esim. papusekoituspussi (á 450 g)
suolaa, pippuria, paprikaa ym.

Nosta jauheliha huoneenlämpöön ja pakastevihannekset sulamaan. Silppua sipulit ja halutessasi pari valkosipulinkynttä. Ruskista jauheliha ja kuullota sipulit. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja muilla haluamillasi mausteilla. Sekoita pakastevihannekset jauhelihan joukkoon ja anna niiden lämmetä.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää lihaliemikuutio, makaronit ja sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto liukenee nesteeseen. Keitä n. 5 min, jotta makaronit pehmenevät mutta eivät ylikypsy.

Sekoita liha-kasvisseos ja makaroni-juustoseos keskeneään ja kaada voideltuun uunivuokaan (2-3 l). Paista 175-Celsius-asteisessa uunissa 45-60 minuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti