keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kvinotto

Huh huh. Tulipa tehtyä lähese luvattoman tukevaa salaattia (salaattia? risottoa? kvinottoa?). Pohjana kvinoaa, lisukkeina kikherneitä, porkkanaa ja avokadoa. Ja ikään kuin tuo ei riittäisi, laitetaan mukaan vielä halloumia. Maistuvaa ja lievästi sanottuna ruokaisaa. Jos vielä tähän maailmanaikaan on tarvetta, tämän avulla voi demonstroida jollekin anti-vegetaristille että lihatonkin ruoka voi olla erittäin tuhtia ja energiapitoista.

Kiitokset reseptistä Helenalle ja Vilmalle!



Kvinoasalaatti

3 dl kvinoaa (quinoa)
vettä
suolaa tai kasvisliemikuutio

200 g halloumi-juustoa
2 isoa porkkanaa
öljyä, hunajaa
suolaa, pippuria, minttua, timjamia
1 tlk (á  400 g) kikherneitä suolaliemessä

2 kypsää avokadoa
1 punasipuli
250 g kirsikkatomaatteja tai 2 isoa tomaattia

½ sitruunan mehu
oliiviöljyä
mausteita

Huuhtele kvinoansiemenet runsaalla vedellä siivilässä ja jätä valumaan muutamaksi minuutiksi. Kuumenna 5-6 dl vettä kattilassa, mausta suolalla tai kasvisliemikuutiolla. Lisää kvinoa kiehuvaan veteen. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää eikä kattilassa ole enää ylimääräistä vettä. Älä sekoita keittämisen aikana! Kaada kypsä kvinoa tarjoiluastiaan.

Viipaloi halloumi ja paista kummaltakin puolelta rapeaksi. Kuutioi ja lisää kvinoan sekaan.

Pilko porkkanat, paista niitä öljyssä pannulla, mausta suolalla, pippurilla, mintulla ja timjamilla. Kun porkkanat alkavat pehmetä, lisää 1-2 ruokalusikallista hunajaa ja sekoita. Valuta kikherneistä suolavesi ja pyöräytä niitä porkkanoiden kanssa hetki pannulla. Lisää tarjoilukulhoon.

Kuutioi tomaatit, sipulit ja avokadot ja lisää salaatin joukkoon. Kastiketta varten purista puolikkaasta sitruunasta mehu, lisää pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja mausta (minttu ja timjami sopivat tähänkin vaiheeseen). Valele kastike salaatin päälle ja sekoita varovasti. Tarjoile lämpimänä tai jäähdytettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti