tiistai 8. maaliskuuta 2016

Uunimunakoisokas

Uunimunakas esiintyy jo eräässä varhaisemmassa artikkelissa, mutta päivitän nyt reseptin jalompaan muotoon, kun parhaaksi täyteaineeksi on erilaisten kokeilujen jälkeen valikoitunut paahdettu munakoiso.


Uunimunakas

1 munakoiso
2 rkl ruokaöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria

4-5 kananmunaa
1 dl jauhoja
3 dl maitoa
mausteita
(juustoraastetta tai salaattijuustoa murusina)

Sekoita munakasmassa kananmunista, jauhosta ja maidosta. Mausta haluamallasi tavalla. Jätä odottamaan muiden esivalmistelujen ajaksi, jotta jauhot turpoavat ja masssa kuohkeutuu.

Leikkaa munakoiso viipaleiksi, levitä ne työlaudalle talouspaperin päälle ja ripottele niille karkeaa suolaa. Anna nesteen kertyä viipaleiden pinnalle n. 15 minuutin ajan ja pyyhi pois. Näin munakoiso ei kypsentyessään pehmene liikaa. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.

Raasta valkosipuli öljyn sekaan. Levitä munakoisoviipaleille. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Paahda 200-Celsius-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat reunoilta rapsakoita mutteivät läpikotaisin käristyneitä.

Kaada munakasmassa munakoisojen päälle ja lisää halutessasi juustoraastetta. Paista 150 Celsius-asteessa 25-30 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja pinnaltaan kevyesti ruskistunut. Viipaloi ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti