Haa! Ensimmäinen blogikirjoitelmani menee suoraan asian ytimeen kuvatessaan lennossa kehitettyjä jälkiruokamurotaikinalämpäreitä! Keskiviikkona uimasta tullessani kaipasin makeaa jälkiruokaa ja aloin leipoa niillä tarvikkeilla mitä kaapista löytyi. Tulos ei ole järin esteettinen mutta täytti odotukset.
~125 g voita
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
Kaapissa olleen vadelmahillopurkin jämät
Pehmennetty voi ja sokeri vaahdoksi, muna sekaan. Seuraavaksi murskattuja kaurahiutaleita ja niiden jälkeen vehnäjauhoa sen verran että taikina on kiinteää. Lopuksi kaapista vadelmahilloa sekaan.
Uunipellille sopivan kokoisia kökköjä, tasoitetaan jauhotetuin käsin. Uunissa 175 C noin 25 minuuttia, eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Huom! lämpäreet leviävät uunissa melkoisesti.
Pannahinen, kardemummahan siitä unohtui.
perjantai 26. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Lämpäreistä voisi ehkä leipoa myös tikkuja, jolloin niitä voisi dipata sulatettuun suklaaseen! Ja jos taikinaan lisäisi vähän leivinjauhetta, niin leviäisivätköhän vähemmän?
VastaaPoista