perjantai 30. huhtikuuta 2010

Nakkiukko goes virsli & kolbász!

Jahas, edellisestä päivityksestä onkin aikaa. Pitää siis purkaa sumaa.

Kuukausi sitten olin pikavisiitillä Budapestissa. Paikallinen ruokakulttuuri on aina ollut mieleen, mutta turistisuosion kasvaessa edullisen ja kasuaalin ravintolan löytäminen kaupungin keskustasta on entistä haastavampaa. Lyhyellä reissulla piti ajan puutteen vuoksi turvautua lähinnä varmoihin vaihtoehtoihin, joista ensimmäinen oli Pesti Sörcsarnok (Vámház körút). Korttelikapakkatyylin säilyttänyt paikka oli nostanut hintoja, mutta 3000 forintillakaan Kieviläinen kalkkuna-annos ei tuottanut pettymystä.


Toisena iltana kokeilin myös vanhaa tuttua Bohémtanyaa (Paulay Ede utca), mutta jestas sentään, siellä oli elävää mustalaismusiikkia. Onneksi muusikot eivät vaivanneet meidän pöytäämme vaan keskittyivät niihin jotka taputtivat ja antoivat rahaa. Ollaanpahan nyt tätäkin kokemusta rikkaampia. Ruokakaan ei ollut entisenlaista, erikoismiinus tahmeista perunakroketeista.

Tuliaisetkin liittyivät ruokaan, kuinkas muuten (viinaksista ei puhuta!). Mukaan lähti monensorttista paprikamaustetta ja -tahnaa. Etualalla oleva Piros Arany on mieto, yleismausteeksi sopiva tahna, kun taas taaempi Erös Pista on reippaammin tulista. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti