keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kanakeitto feat. rapsakat nuudelit

Nuudeleita sisältävien ruokien tekemisessä käy yleensä niin että nuudelit ylikypsyvät ja muuttuvat paksuiksi lötkömadoiksi. On siis tartuttava radikaaleihin keinoihin. Tässä tapauksessa se onnistui. Sitäpaitsi keitto itsessäänkin on hyvää.


300 g marinoimattomia kanasuikaleita
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
½ tl currytahnaa
½ tl jauhettua sitruunaruohoa
½ tl korianteria

100 g rouhittuja cashewpähkinöitä
½ tl juustokuminaa

2 sipulia
2 isoa porkkanaa
2 tlk säilöttyjä pavunituja tai wokvihanneksia

2 pkt pikanuudeleita

Valmista marinadi currytahnasta, öljystä, etikasta, soijasta, murskatusta valkosipulista ja mausteista. Lisää kanasuikaleet ja jätä maustumaan. Sillä aikaa pilko sipulit ja suikaloi porkkanat.

Murskaa pussissa olevat cashewpähkinät painelemalla pussia kädellä tai veitsen lappeella. Sen hienojakoisempaa mursketta ei tarvita. Paahda pähkinöitä kattilan pohjalla, lisää juustokumina ja sekoittele niin että mauste tarttuu pähkinöihin.

Alenna lämpöä ja lisää kanasuikaleet liemineen, sipuli ja porkkana. Sekoittele, kunnes kanat kypsyvät ja vihannekset pehmenevät. Lisää säilötyt vihannekset, vettä sen verran että keitto näyttää keitolta ja vielä nuudelipussien mausteet (chilin kanssa voi käyttää harkintaa). Kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku ja hyödykkeiden kypsyys.

Nyt pääsemme johdannossa esiteltyyn asiaan: syömistä varten murustele lautaselle haluamasi määrä nuudeleita ja annostele kuuma keitto päälle. Anna hautua juuri sen verran, että nuudelit pehmenevät. Sanottu ja tehty: ei ainakaan ylikypsiä nuudeleita.

Joidenkin silmissä innovaation vallankumouksellisuutta saattaisi vähentää se Nooralta saatu kommentti, ettei niitä nuudeleita tässä keitossa edes tarvita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti