Hyppäys 20 vuotta eteenpäin. Toveri Petteri järjesti Gdansk-aiheiset elokuvafestivaalit viime syksynä. Mikä olisikaan ollut parempaa festivaalievästä kuin aitopuolalainen pikaruoka: Zapiekanki! Samalla sen valmistaminen itsessään kelpasi ohjelmanumeroksi (kuten oheisesta kuvasta näette). Petteri itse jatkoi autenttisella linjalla tarjoamalla puolalaista perinneruokaa żurekia, mutta sen reseptistä minulla ei ole aavistustakaan.

Zapiekanki
2 patonkia
250 g kinkkusuikaleita tai -leikkelettä
400 g juustoa raastettuna
1 tlk herkkusieniä
ketsuppia
majoneesia
(tomaattipüréttä)
Halkaise patongit ja pätki 2-3 osaan. Sivele ohuelti ketsupilla tai tomaattipüréellä. Päällystä kinkulla, herkkusienillä ja juustolla. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia eli kunnes juusto on sulaa ja patonki rapeaa. Koristele ketsupilla ja majoneesilla.

Mahtavaa tietää nyt tämän ruoan nimi! Söin näitä Krakovan vierailullani kaksi vuotta sitten. Helppoa ja hyvää, joskus olen tehnyt myöhemminkin eri täyttein.
VastaaPoista