sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Currytahna

Alkais olla jo korkea aika herätellä Nakkiukko talviunilta. Hävettävän pitkän viivästyksen huomaa siitä, että tämäkin resepti on odottanut julkaisuaan jo päälle kolme kuukautta.

Olin nimittäin joulun aikoihin jälleen kerran innostunut currysta ja tein tuttaville lahjaksi currytahnaa, joka on monikäyttöistä ja huomattavasti paremman makuista kuin mikään kaupan curryjauhe (asiasta olenkin jo jurnuttanut viimetalvisessa artikkelissa). Lisäbonuksena pääsin tyhjentämään minikokoisia marmelaadipurkkeja.


Madras-currytahna
Alkuperäinen ohje: Minna Bunce, 2009

2½ rkl jauhettua, kuivattua korianteria
1 rkl juustokuminaa
1 tl sinapinsiemeniä murskattuna
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl kuivattua ja jauhettua sitruunaruohoa

Paahdetaan kasarissa koko ajan sekoittaen kunnes mausteet saavat miedon paahteisen tuoksun, otetaan sitten pois liedeltä ja lisätään

4 tl valkoviinietikkaa
2 kpl murskattua valkosipulinkynttä
2 tl raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
2 tl suolaa

Sekoitetaan tahnaksi. Lisätään ruokaöljyä sen verran, että tahna on sopivan paksuista. Purkitetaan. Säilytys viileässä, säilyvyys vähintään 1 kk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti