keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Taktinen hernekeitto on täällä tänään!

Jahas. Suuresta osakseen koituneesta julkisuudestaan huolimatta (tai juuri sen ansiosta) Taktinen Hernekeitto™ ansaitsee tulla esitellyksi myös täällä, niin pääsen levittämään purkkihernekeiton tuunaamisen ilosanomaa niille, jotka eivät siitä vielä ole osallisia.

Resepti alkuperäisessä muodossaan sellaisena kun se julkaistiin Tosineen foorumin Ruokareseptipalstalla syksyllä 2007:

On tullut aika esitellä palstalle ruokareseptikeksinnöistäni taistelukelpoisin [ei kuitenkaan kulinaarisesti kunnianhimoisin, toim. huom], sillä ennakoin, että syksyn rientojen tiimellyksessä tulette tarvitsemaan vahvaa ravintoa. Tämä ruoka antaa voimia selviytyä monista kiperistä tilanteista, tällä olisi jopa Wehrmacht selvinnyt Neuvostoliiton talvesta 1941-42 (mitä silmälläpitäen on onni, että keksin sen vasta 2000-luvulla)!

Meine Damen und Herren:

Taktische Erbsensuppe
(taktinen herknekeitto)

1 tlk hernekeittoa
1 sipuli
valkosipulia
1,5 dl riisiä
vettä
soijarouhetta
1 tlk tomaattipüré'ttä
currytahnaa
sinappia
mausteita


Silppua sipuli ja runsaasti valkosipulia. Kuullota sipulit ja riisi öljyssä. Lisää hernekeitto ja tomaattipüré. Mausta timmisti currytahnalla, sinapilla, chilillä suolalla ym. Lisää ½ litraa vettä, ripottele sekaan soijarouhetta ja sekoita tasaiseksi. Keittele hiljakseen niin kauan, että riisit kypsyvät; lisää tarvittaessa vettä.

Guten Appetit!

Jk. Ajankohtainen säästövinkki: jos nautit tätä hyödykettä ankaran krapulan kourissa ja se onkin tullakseen ruokatorvea takaisin ylös, ei ruoan tarvitse muuttaa ulkonäköään lainkaan! Energiaa säästyy ja maailma pelastuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti