tiistai 18. lokakuuta 2011

Kinkku-, kana-, kasvis- & sienirisotto

Monihyödykkeinen risotto syntyi kun kaappiin oli kertynyt erinäisiä tähteitä, joiden hyödyntämiseen tämänsorttinen ruoka on aivan omiaan. Lisäksi huomasin kaupassa irtomyynnissä tuoreita herkkusieniä ja innostuin ostamaan niitäkin muutaman. Makuyhdistelmästä tuli oikein miellyttävä. Risoton perusohje noudattelee jo aiemmin julkaisemaani tomaatti-pähkinärisottoreseptiä. Tätä kirjoittaessani huomaan, että samoista aineksista olisi varmasti syntynyt myös hyvä pastakastike. Ehkä ensi kerralla.


n. 100 g porsaan palvikylkeä
n. 100 g kypsää kanaa kuutioituna
1-2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 pieni punainen paprika
muutama tuore herkkusieni
3 dl puuroriisiä tai risottoriisiä
6 dl kanalientä
1 tlk (á 2 dl) ruokakermaa
2 tomaattia
pippuria, oreganoa, basilikaa

Alkuun silppuamishommat: sipulit, paprika ja tomaatit kuutioiksi, savuliha ja herkkusienet tikkumaisiksi suikaleiksi. Tässä vaiheessa voi valmistaa kanaliemen kuutosta ja kuumentaa sen kiehuvaksi. Sitten käristämään. Ensin savuliha omassa rasvassaan, siihen päälle sipulit ja paprikat kuullottumaan. Hetken päästä lisätään riisi ja herkkusienet.

Tämän jälkeen seokseen lisätään kiehuvaa kanalientä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen niin, että liemi imeytyy riisiin. Lopuksi lisätään tomaatit ja ruokakerma (ja tarvittaessa vähän vettä), kuumennetaan kiehuvaksi ja annetaan hautua kunnes riisi on kypsää. Maustetaan pippurilla ja yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti