maanantai 31. lokakuuta 2011

Vuohenjuusto-pekonipasta

Kuinkas sitten kävikään. Kuten edellisessä artikkelissa uumoilin, päädyin hetimiten laittamaan samanhenkistä pastakastiketta. Tälläkin kertaa innoittajina olivat sopivat tähteet - pekonia ja valkoviiniä. Vuohenjuustoakin teki mieli, joten piti sitten sekin investointi mennä tekemään. Hyvin sopii joukkoon, etten sanoisi!


Vuohenjuusto-pekonipasta

75 g pekonia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
4 tomaattia
tomaattipüréttä ja ketsuppia
2 dl valkoviiniä
100 g pehmeää vuohenjuustoa
vettä
½ liemikuutio
suolaa, pippuria, basilikaa
(½ rkl jauhoja)

Leikkaa pekoni saksilla kapeiksi suikaleiksi. Laita pannulle kuumenemaan. Kuutioi sillä aikaa sipulit, paprika ja tomaatti. Kun pekoni on hieman paistunut, lisää kasvikset pannulle kuullottumaan. Hetken paistamisen jälkeen lisää valkoviini ja kiehauta. Mausta ketsupilla ja tomaattipüréellä, pippurilla ja basilikalla. Suurusta halutessasi vesitilkkaan sekoitetuilla jauhoilla ja jätä hautumaan. Keitä spaghetti. Lisää vuohenjuusto kastikkeeseen ja kuumenna sen verran, että juusto sulaa. Tarjoile.

1 kommentti:

  1. Paniikki iskee kun vieraita on tulossa lauantaina kylään enkä keksi mitään pääruokaa. Mutta tässä se on! Vuohenjuusto-pekonipasta. Tuon täytyy olla hyvää :) Helena

    VastaaPoista