sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kanapata (ei dremanolainen)

Olen viime aikoina innostunut laittamaan pataruokia uunissa. Ruoka kaikkine lisukkeineen valmistuu kerralla; pilkkomiset ynnä muut voi hoitaa kerralla kuntoon, loppu vaatii vain aikaa. Pataruokia voi myös varioida mielensä mukaan, kasvis- ja lihaversiot onnistuvat yhtä vaivattomasti. Tässä on kanapadan perusohje. Ideana on ottaa perunoille ja porkkanoille vähän paistopintaa ja lisätä sitten lihat ja sipulit hautumaan omassa liemessään.

Kanapataa ja tzazikia. Tällä kertaa maustoin kanapalat pesto rossolla, josta koko pata sai kauniin punaisen värin.


Kanapata uunissa

n. 500 g broilerin maustamattomia rintafileitä
n. 1 kg pieniä perunoita
2-4 isoa porkkanaa
2-3 isoa sipulia
valkosipulia
ruokaöljyä
suolaa
pippuria
rosmariinia
ym.

Paloittele broilerinfileet muutamaan osaan ja mausta haluamallasi tavalla. Pelkkä suola ja pippuri riittävät, marinadinkin voi halutessaan tehdä.

Pese perunat ja lohko ne kuorineen 4-8 palaseen. Kuori ja pilko porkkanat suunnilleen samaan kokoluokkaan perunoiden kanssa. Laita pataan. Kaada päälle ruokaöljyä, mausta suolalla, pippurilla ja esim. rosmariinilla. Sekoittele. Laita 150- tai 175-celsiusasteiseen uuniin ilman kantta. Paista ½-1 tuntia, kunnes kasvikset ovat saaneet vähän rapeutta.

Leikkele sipulit renkaiksi ja silppua haluamasi määrä valkosipulia. Lisää lihat ja sipulit pataan, sekoita varovasti. Kasviksista ja kanasta kertyy kypsennyksen yhteydessä sen verran nestettä, että padan pohjalle jää hieman lientä. Runsaampaa nesteytystä kaipaavat voivat lisätä tässä vaiheessa vettä, viiniä, lihalientä tai muuta sellaista.

Jatka kypsennystä kannen alla n. 150 celsiusasteessa tunnin verran. Tarkista maku ja lihan kypsyys.Tarjoile tzazikin tai jonkin muun raikkaan lisukkeen kera.



...Niin mitä se on se dremanolainen kanapata?
En tiedä, mutta ei se ainakaan hyvältä kuulosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti