lauantai 7. maaliskuuta 2015

Yliviritettyä nuudelikeittoa

Aika ajoin tekee mieli laittaa ruokaa, jossa on vastustamaton makuyhdistelmä chiliä, valkosipulia, kookosmaitoa ja inkivääriä. Tällä kertaa aloin toteuttaa mielihalua rapean nuudelikeiton pohjalta, mutta heitin sekaan surutta kaikenlaisia kaakkoisaasialaisen keittiön makuelementtejä. Kaikkineen keitosta tuli varmasti vähän ylivireinen ja kaikkea muuta kuin autenttinen, mutta hyvin maistui!




Mausteinen kananuudelikeitto

1 pkt (á 300 g) maustamattomia broilersuikaleita

marinadi:
2 rkl mietoa japanilaista soijakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
1-2 rkl viinietikkaa
3-5 kynttä valkosipulia
2-3 tl tuoretta inkivääriä raasteena tai valmista inkivääritahnaa

2 sipulia
2 porkkanaa
2 tlk wok-vihanneksia
1 tlk kookosmaitoa
2 tuoretta punaista chiliä
2 pkt Tom Yam -pikanuudeleita
1 pkt (á 180 g) katkarapuja
vettä
mausteita (chili, korianteri, sitruunaruoho)


Ota pakastetut katkaravut sulamaan hyvissä ajoin. Valuta sulaneista katkaravuista vesi pois.

Valmista marinadi: raasta valkosipuli ja inkivääri, sekoita kaikki aineet ja kääntele kanasuikaleet joukkoon. Anna marinoitua jonkin aikaa. Koska kyseessä on valmiiksi paloiteltu ja miedon makuinen liha, ei marinointiaikaa tarvita useita tunteja, vaan maku kehittyy jo puolessakin tunnissa.

Suikaloi sipuli ja porkkana, valuta wokvihannekset, paloittele chilit. Aloita keiton teko paistamalla kanasuikaleet marinadeineen kattilan pohjalla. Lisää sipuli, porkkana ja chili, freesaa hetken verran. Lisää wok-vihannekset ja nuudelipussien mausteet. Kaada päälle 1-2 litraa vettä ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi ja keittele, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita ja/tai soijakastiketta.

Viimeiseksi lisää paloitellut nuudelilevyt ja katkaravut. Älä keitä, vaan hauduta niin kauan, että katkaravut ovat lämpimiä ja nuudelit juuri ja juuri kypsiä. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti