tiistai 24. maaliskuuta 2015

T*mun kastike: ei-maksettu-mainos

Pidän maustekastikkeista. Ei sillä, että metsästäisin räjähtävintä chilikokemusta scoville-lukemien kautta, vaan tykkään kokeilla erilaisia kastikkeita ruoanlaittossa ja pöytämausteena. Joskus maut miellyttävät, joskus taas eivät. Esimerkiksi kovassa huudossa oleva Sriracha eli "nykyajan ketsuppi" on läpitunkevan makunsa kanssa korkeintaan ihan ok-tasoista, ja sitäkin vain muutamissa ruoissa.

Tällä alalla olen jo jonkin aikaa seuraillut jyväskyläläisen kastikemestari Teemu Peltosen bisneksiä eli T*mun kastike -tuoteperheen kehittymistä. Muutamaakin varianttia on tullut kokeiltua, mutta tähän mennessä mikään ei ole iskenyt aivan täsmäaseena makuhermoon. Parisen viikkoa sitten Teemu maistatti uusia kehitelmiään lähimarketissa, josta koemielessä ostin Punasipuli-pekoni-BBQ -kastikkeen. Sepä onkin oikein herkullinen ja monikäyttöinen kastike, jossa on oma persoonallinen makunsa, mutta joka ei silti peitä ruoan muita makuja alleen.


Yleensä bbq-kastikken nimellä myytävät hyödykkeet ovat sekä voimakkaan makeita että savuisia, mitä yhdistelmää toki aika ajoin kaipaa, mutta useimmiten kuitenkaan ei. Heikkolaatuisimmissa tapauksissa maku on pelkästään tunkkainen. T*BBQ on sitävastoin perusmaultaan suorastaan raikas. Riittävä makeus tuntuu tulevan luonnostaan tomaatista ja punasipulista. Pekonista mukaan tulee mieto lihaisa ja savuinen vivahde. Rakenteessa on itse tehdyn fiilis, kastiketta ei ole keitetty tiukaksi tahnaksi, vaan mukana on mukavia sattumia. Kyllä! 8 pistettä ja Ville suosittelee.

Arkikäytössä hinta nousee tosin aika korkeaksi, kun kyseessä on sen verran miedon makuinen kastike, että sitä mieluusti laittaa ruokaan useammankin lusikallisen. Mutta tuetaan nyt lähiruokaa ja paikallista pienyritteliäisyyttä.

Jaa-a, jos kesällä tomaattisadon kypsyessä on aikaa, voisin myös kokeilla oman soossin keittelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti