torstai 30. heinäkuuta 2015

Kesäburgeri

Tässä reseptissä ei ole kummempia kommervenkkejä, eikä ole tarkoituskaan. Itsetehty hampurilainen on kesäistä pikaruokaa parhaimmillaan, etenkin kun sen höystää kauden kasviksilla.




Kesäburger (yhdelle)

150 - 200 g naudan jauhelihaa
½ tl chilijauhetta
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

tomaattia
sipulia
hölskytyskurkkuja (ks. alla)
tuoretta leipää, esim. ciabattaa
tilkka majoneesia

Vaivaa jauheliha ja mausteet sekaisin ja anna vetäytyä jääkaapissa. Nosta liha sitten huoneenlämpöön ennen paistamista. Muotoile öljytyin käsin 1-2 peukalon paksuista pihviä. Grillaa, paista tai pariloi haluttuun kypsyysasteeseen, 2-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Paahda lopuksi leipäviipaleet.

Kokoa hampurilainen, laita väliin runsaasti tomaattia, sipulia ja hölskytyskurkkuja. Liikoja mausteita kannattaa välttää, jotta tuoreet maut pääsevät oikeuksiinsa. Tilkka hyvää majoneesia mahtuu kyllä mukaan.


Hölskytyskurkut

avomaankurkkuja
valkosipulia
suolaa
sokeria
viinietikkaa

Huuhtele ja tarvittaessa kuori kurkut. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lado kannelliseen astiaan kerroksittain kurkkuja, pieneksi silputtua valkosipulia (n. 1 kynsi / kurkku), suolaa ja sokeria sekä tilkka viinietikkaa. Sulje kansi ja hölskytä sekaiksin. Anna maustua jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti