lauantai 12. maaliskuuta 2016

Porsaankylki uunissa

Jälleen askaroidaan kinkun ohessa ostettujen porsaanlihapalojen kanssa. Olen pitkään miettinyt, miten nahallista ja luutonta kylkipalaa tulisi lähestyä, että lopputulos varmimmin onnistuisi. Erilaisia reseptejä selailtuani päädyin marinointiin ja uunissa paahtamiseen. Samalla tuli kokeiltua glaseerausta eli lihan sivelyä sokeripitoisella kastikkeella, jolloin pinta ruskistuu sokerin sulaessa. Ihan hyväähän tästä tuli, mutta aikansa se otti. Kannattaa tehdä kerralla isompi annos, nyt meni vähän näpertelyksi.Paahdettu porsaankylki

n. 1 kg luutonta porsaankylkeä

2 rkl ruokaöljyä
3 rkl soijakastiketta
1 rkl sriracha-kastiketta
3 rkl hunajaa
1 rkl tomaattipürettä
valkosipulia
chiliä

2 rkl sokeria

Sekoita maustekastikkeista marinadi, silppua sekaan valkosipulia ja tuoretta chiliä. Leikkaa porsaankyljen kamarapuoleen viiltoja ½-1 sentin välein. Laita liha minigrip-pussiin, kaada marinadi mukaan ja pyörittele niin, että marinadia on tasaisesti joka puolella. Marinoi yön yli.

Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Ota liha pois pussista (säästä marinadi) ja laita uunivuokaan, pellille tai matalaan foliovuokaan* kamarapuoli ylöspäin. Kaada pohjalle pieni tilkka vettä. Paista matalassa lämmössä (100-150 Celsius-astetta) lihan paksuudesta riippuen 2-3 tuntia. Jos liha vaikuttaa kuivuvan liikaa, laita vuoan päälle folio. Nahka itsessään tosin suojaa lihaa aika hyvin.

Kun liha alkaa olla kypsä, kaada jäljelle jäänyt marinadi kattilaan, lisää 2 rkl sokeria ja keitä kokoon tahmeaksi glaseerauskastikkeeksi. Ota liha uunista, poista pinnasta kamara ja enimmät rasvat. Valele puolet kastikkeesta lihan pinnalle. Kuumenna uuni 200-225 Celsius-asteeseen (käytä kiertoilmaa tai grillivastusta) ja paista kunnes lihan pinta ruskistuu. Käännä liha, levitä loput kastikkeesta toiselle puolelle ja paista samalla tavalla ruskeaksi.

Nosta liha hetkeksi jäähtymään ja tarjoile viipaloituna esimerkiksi perunamuussin ja raikkaan salaatin kera.


*) Kastike ja rasva palavat herkästi kiinni paistoastiaan, joten sorruin tällä kertaa käyttämään kertakäyttöistä foliovuokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti