sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Tortillasagne

Hyvää vuotta 2017 itse kullekin lukijalle. Uudenvuodenpäivän resepti on suoraan edellisillan pippaloiden tähteistä; tortilloja ja täytteitä jäi sen verran yli, että ne oli kätevää koostaa uunivuokamuotoon.


Tortillalasagne

6 vehnätortillaa
n. 6 dl chili con carnea tai muuta sovreltuvaa tortillantäytettä
1 tlk (á 300 g) valmista juustodippiä
1 tlk (á 2 dl) kermaviiliä
1 tlk (á 300 g) salsakastiketta
tuoretta tomaattia
(jalapeñoviipaleita)
juustoraastetta

Koosta ruoka sopivankokoiseen uunivuokaan. Jos vuoka on pyöreä, voit käyttää tortillat sellaisinaan, jos taas kulmikas, leikkele niitä sopivanmuotoisiksi kappaleiksi.

Sekoita kermaviili ja juustodippi. Levitä vuoan pohjalle hieman salsakastiketta ja juustokastiketta. Peitä ensimmäisellä tortillalla.



Levitä tortillalle kauhallinen chili con carnea, sitten tilkka salsaa ja pari lusikallista juustokastiketta. Ripottele väliin myös kuutioitua tomaattia ja halutessasi jalapeñoviipaleita. Toista operaatio, kunnes tortillat loppuvat. Levitä päälimmäiseksi reilu kerros juustokastiketta ja juustoraastetta.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Anna jäähtyä ja vetäytyä esim. foliolla peitettynä. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti