Aiemmat cesar-salaattiyritelmäni ovat olleet niin pitkälle sovellettuja, etten ole niille edes samaa nimeä antanut. Tällä kertaa kuitenkin itse tehty kastike (lähteenä Hella ja houkutus -blogi) onnistui niin hyvin, että koetin pysyä myös muun reseptiikan kanssa entistä autenttisemmalla linjalla (mutta ei kuitenkaan niin autenttisella, ettenkö voisi lisätä salaattiin vähän kevätsipulia).
Caesar-salaatti
romainesalaattia
kevätsipulia
parmigiano reggiano- tai grana padano -juustoa
Kastike:
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi
3 aitoa anjovisfileetä
1 tl kapriksia
1 rkl vahvaa sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
n. 2-2½ dl rypsiöljyä
(1 dl kermaviiliä)
Krutongit:
vaaleaa leipää
oliiviöljyä
valkosipulia
oreganoa
lohifileetä
suolaa
pippuria
sokeria
Aloita kastikkeesta. Ota ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Silppua valkosipulit ja anjovikset. Laita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta korkealaitaiseen kulhoon. Aja soseeksi sauvasekoittimella. Kaada rypsiöljy sekaan koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes kastike sakenee. Jos valmis kastike tuntuu liian ätäkän makuiselta, miedonna kermaviilillä. Jäähdytä.
Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa se annospaloiksi. Hiero pintaan suolaa ja hieman sokeria ja pippuria. Jätä maustumaan jääkaappiin.
Seuraavaksi krutongit. Leikkele vaaleasta leivästä kuutioita, levitä uunipellille. Ellei sinulla ole kiire, leipä saa kuivahtaa hetken. Raasta valkosipulinkynsi oliiviöljyyn, mausta oreganolla ja halutessasi suolalla. Paahda leipäkuutioita 5 minuuttia 225 celsiusasteisessa uunissa. Nosta pelti pois uunista, sekoita leipäkuutioita ja pirskottele mauseöljy päälle. Paahda vielä 5-10 minuuttia.
Revi salaatti kulhoon, silppua päälle mietoa kevätsipulia. Sekoita krutongit ja kastike salaattiin. Raasta tai vuole päälle juustoa.
Paahda lohifileepalat kuumalla pannulla öljytilkassa, vedä kypsästä kalapalasta nahka irti ja nosta salaattiannoksen päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti