tiistai 18. huhtikuuta 2017

Täytetty leipä

Takapihagrillauskausikin tuli avatuksi pääsiäisviikonloppuna, vielä melko hyytävässä säässä. Niin kylmällä kuin lämpimälläkin säällä grillatun lihan lisukkeeksi sopii erinomaisesti mehevä ja täyteläinen valkosipulivoilla ja juustolla täytetty leipä.

Maustevoita tuli tehtyä arvioskauppaa vähän liikaa - reseptiin annos on korjattu yhdelle leivälle sopivaksi

Täytetty leipä

1 vaalea leipä, n. 500 g
50-75 g voita
3 valkosipulinkynttä
oreganoa ja basilikaa
100 g tuorejuustoa
50 g parmesan-tyyppistä juustoa raastettuna
100 g gouda- tai cheddar-juustoa

Leikkaa leipä pinnalta palasiksi mutta jätä ne pohjasta yhteen. Paloittelukuvion voi valita oman mieltymyksen ja leivän muodon mukaan. Pitkulaiselle leivälle sopii viipalointi, pyöreämmälle ruudukko (ks. kuva).

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin puristetut valkosipulinkynnet ja murskatut yrtit. Hiero sekaan myös tuorejuusto ja parmesan. Voitele tahna tasaisesti leivän rakoihin. Raasta gouda tai cheddar, ripottele suurin osa raasteesta leivän väliin ja loput sen päälle.

Kääri leipä kahteen kerrokseen foliota. Grillaa keskilämmöllä (200-300 celsiusastetta) n. 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Varo, ettei leivän pohja pala.

Leipä pääsi grillissä vähän kärähtämään, mutta maistui silti erinomaiselta.
Nosta leipä pois grillistä ja anna jäähtyä foliokääreessään n. 10 minuuttia. Avaa folio ja siirrä leipä tarjoilualustalle. Murra paloja tarpeen mukaan. Syö esim. grillattujen hyödykkeiden ja raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti