Maustevoita tuli tehtyä arvioskauppaa vähän liikaa - reseptiin annos on korjattu yhdelle leivälle sopivaksi |
Täytetty leipä
1 vaalea leipä, n. 500 g
50-75 g voita
3 valkosipulinkynttä
oreganoa ja basilikaa
100 g tuorejuustoa
50 g parmesan-tyyppistä juustoa raastettuna
100 g gouda- tai cheddar-juustoa
Leikkaa leipä pinnalta palasiksi mutta jätä ne pohjasta yhteen. Paloittelukuvion voi valita oman mieltymyksen ja leivän muodon mukaan. Pitkulaiselle leivälle sopii viipalointi, pyöreämmälle ruudukko (ks. kuva).
Sekoita huoneenlämpöiseen voihin puristetut valkosipulinkynnet ja murskatut yrtit. Hiero sekaan myös tuorejuusto ja parmesan. Voitele tahna tasaisesti leivän rakoihin. Raasta gouda tai cheddar, ripottele suurin osa raasteesta leivän väliin ja loput sen päälle.
Kääri leipä kahteen kerrokseen foliota. Grillaa keskilämmöllä (200-300 celsiusastetta) n. 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Varo, ettei leivän pohja pala.
Leipä pääsi grillissä vähän kärähtämään, mutta maistui silti erinomaiselta. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti