Juustokakku lasissa
6 annosta
100 g (9 kpl) bastogne-keksejä
25 g voita
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 limetin kuori
sokeria
vaniljasokeria
150 g (2-3 dl) mustikoita
1 limetin mehu
½ tl kardemummaa
½ dl hillo-marmeladisokeria
Ota kuusi juomalasia tai lasimaljaa á 2 dl. Murustele kandisokerikeksit esim. perunanuijan avulla tasaiseksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Annostele muroke maljojen pohjalle ja taputtele tasaiseksi.
Sekoita vaniljatuorejuustoon maun mukaan sokeria ja/tai vaniljasokeria. Raasta mukaan limetin kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä tuorejuuston kanssa. Annostele maljoihin, pyöräytä lusikalla tai nuolijalla tasaiseksi ja siirrä maljat jääkaappiin.
Mittaa mustikat ja kardemumma pieneen kattilaan. Purista päälle limettimehu ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillo-marmeladisokeri, keitä koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Nosta jäähtymään. Kun hilloke on jäähtynyt ja vähän saennut, lusikoi varovasti maljoihin. Jäähdytä huolellisesti ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti