tiistai 11. heinäkuuta 2017

Juustokakku lasissa

Kesän enemmän tai vähemmän alettua on tullut tehtyä kaikenlaisia kesäisen raikkaita jälkiruokia. Tässä niistä yksi.


Juustokakku lasissa
6 annosta

100 g (9 kpl) bastogne-keksejä
25 g voita

200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 limetin kuori
sokeria
vaniljasokeria

150 g (2-3 dl) mustikoita
1 limetin mehu
½ tl kardemummaa
½ dl hillo-marmeladisokeria

Ota kuusi juomalasia tai lasimaljaa á 2 dl. Murustele kandisokerikeksit esim. perunanuijan avulla tasaiseksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Annostele muroke maljojen pohjalle ja taputtele tasaiseksi.

Sekoita vaniljatuorejuustoon maun mukaan sokeria ja/tai vaniljasokeria. Raasta mukaan limetin kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä tuorejuuston kanssa. Annostele maljoihin, pyöräytä lusikalla tai nuolijalla tasaiseksi ja siirrä maljat jääkaappiin.

Mittaa mustikat ja kardemumma pieneen kattilaan. Purista päälle limettimehu ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillo-marmeladisokeri, keitä koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Nosta jäähtymään. Kun hilloke on jäähtynyt ja vähän saennut, lusikoi varovasti maljoihin. Jäähdytä huolellisesti ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti