perjantai 3. marraskuuta 2017

Pasta Bolognese

Perustavista perustavin pastakastikeresepti. Kirjataan nyt tähän oma, arkiruoanlaitossa hioutunut versioni, jossa kastikkeen maku on täyteläinen ja hieman hapahko. Kannattaa käyttää laadukasta, melko vähärasvaista jauhelihaa, miksei vaikkapa hirveä. Halpa ja rasvainen jauheliha maistuu läpi.


Bolognese-kastike

400 g hyvää jauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1-2 keskikokoista porkkanaa
2 tlk Muttin tomaattimurskaa
2 rkl ketsuppia
2 rkl tomaattipürettä
1 rkl Worchestershire-kastiketta
1 lihaliemi(fondi)kuutio
1 rkl sokeria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
vettä tai punaviiniä
oliiviöljyä
suolaa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja paprikalla. Lisää sipulit ja porkkanaraaste ja kuullota, kunnes vihannekset vähän pehmenevät.

Lisää tomaattimurska sekä ketsuppi, tomaattipüre, Worchestershire-kastike, sokeri ja liemikuutio. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai punaviiniä. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä 1-2 tuntia, sekoittele välillä pohjia myöten. Tarkista maku.

Tarjoile pastan, raastetun parmesan-tyyppisen juuston ja tuoreen basilikan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti