tiistai 14. marraskuuta 2017

Tähderuoka: Stroganoff

Itselleni epätyypillisesti paistoin isänpäivän päivälliselle entrecote-pihvit. Kuten ennenkin on tullut mainittua, en ole kokoliharuokien ekspertti, mutta varman päälle pelaamalla sain pihvit onnistumaan ja useimmat paistettua juuri haluttuun medium-kypsyyteen. Pihvejä jäi pari yli, mutta jäähtyneenä hyväkin liha käy kuivakaksi, eikä niihin vastapaistetun herkullisuutta enää saa. Tehdään siis tähteistä astetta juhlavampi lihakastike eli Stroganoffin pihvit.

Tästä versiosta unohtuivat herkkusienet, mutta hyvää tuli silti.
Stroganoff

300 g kypsää naudanlihaa, pihviä tai paistia
2 sipulia
100 g tuoreita herkkusieniä
4 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
30 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
Worchestershire-kastiketta
öljyä
suolaa
pippuria

Leikkaa liha kuutioiksi tai suikaleiksi. Leikkaa sipulit renkaiksi ja herkkusienet viipaleiksi. Kuullota ensin sipulit pannulla öljyssä, mausta Worchestershire-kastikkeella ja siirrä syrjään. Freesaa seuraavaksi herkkusienet ja siirrä nekin syrjään.

Valmista ruskea kastike sulattamalla voi pannussa ja ruskistamalla siinä vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää lihaliemi, sekoita tasaiseksi ja kiehauta. Tarkista tiheys, lisää tarvittaessa vettä. Lisää seuraavaksi kuohukerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liha, sipuli ja herkkusienet kastikkeeseen ja hauduta puolisen tuntia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria. Tarjoile perunoiden ja venäläisen suolakurkun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti