torstai 20. joulukuuta 2018

Teeleivät (aka. Lämpäreitä, vol. 2)

Kaikkien aikojen ensimmäinen Nakkiukko-artikkeli kertoi lämpäreiksi nimetyistä ad hoc -leivonnaisista. Tämänkertainen leivontatilanne - kuten myös lopputulos - oli hieman samankaltainen: käytettävissä oli ylijäämäkaurapuuroa, mutta siitä oli keksittävä jatkojaloste äkkiä, koska uuni oli jo kuumana, eikä sitä sovi pitää turhan päiten päällä. Mielikuva lähti hakemaan miedosti makeaa lämpärettä, fiinimmin sanottuna vaikkapa teeleipää, ja siihen suunnilleen päästiin.
Teeleivät

100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2-3 dl kaurapuuroa
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
vehnäjauhoja
(mausteita)

Hiero pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmunat ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kaurapuuro ja sekoita. Tässä vaiheessa taikinaan voi lisätä myös jotain haluamaansa maustetta, esimerkiksi ripaus vaniljasokeria menee hyvin. Sekoita suola ja leivinjauhe pieneen määrään jauhoja ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on sopivan kiinteää mutta edelleen kuohkeaa.

Tiputtele lusikalla halutun kokoisia kökköjä leivinpaperoidulle pellille. Jätä runsaasti leviämisvaraa. Paista 175 Celsius-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi juuston ja hedelmien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti