sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tomaatti-pähkinärisotto

Tämä erinomainen resepti on alunperin kotoisin Pirkan ruokalehdestä, itse törmäsimme siihen kun Nooran sisko Helena tarjosi sitä meille helmikuussa. Kiitos, Helena!

Kun vielä lisäksi satuin lukemaanIhanat Tomaatit -blogista, että (kalliin) risottoriisin voi mainiosti korvata tavallisella puuroriisillä, tästä tuli kerralla talouteemme kestosuosikki.


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risotto- tai puuroriisiä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (tai kana-)
2 dl ruokakermaa
250 g tomaatteja
basilikaa
mustapippuria
ruokaöljyä
n. 1 dl pähkinöitä tai siemeniä

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä kattilassa, lisää sitten riisi ja paista sekoitellen pari minuuttia. Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja liuota liemikuutio siihen. Lisää kiehuvaa lientä riisin joukkoon vähän kerrallaan siten, että neste ehtii imeytyä ennen kun lisäät uutta. Sekoita koko ajan. Lisää lopuksi ruokakerma ja jätä hautumaan. Paahda ja murskaa pähkinät/siemenet, kuutioi tomaatit, sekoita risottoon ja anna niiden kuumentua. Mausta mustapippurilla ja basilikalla.

Risotto on täyteläistä ja ruokaisaa sellaisenaan, mutta kuvan tapauksessa siihen on lisätty vielä paistettuja halloumikuutioita. Muuntelun osalta mahdollisuudet ovat tietysti lähes rajattomat.

4 kommenttia:

  1. Tää on NIIN hyvää. Ja kiitos Suville halloumista, joka on myös NIIN parasta!

    VastaaPoista
  2. Kranttu Avopuoliso19. elokuuta 2011 klo 22.53

    No nyt mun alkoi taas NIIN tehdä mieli tätä. Voisitko mitenkään tulla Ville tänne ja tehdä mulle vähän risottoa?

    VastaaPoista
  3. No mutta, osaathan sinä sitä itsekin tehdä. Reseptinkin olen laittanut!

    VastaaPoista
  4. Nytpäs tein sitä! Laitoin samaan sössöön myös pakastettua pinaattia ja ihan hyvin toimi. En myöskään jaksa paistaa kurpitsansiemeniä, kun ovat ihan hyviä sellaisenaankin.

    VastaaPoista