sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Eksentrisen kokin parempi minestrone

Otin äskettäin muutaman tuttavan kanssa puheeksi minestrone-keiton. Sen mainitseminen herätti kaikissa eriasteisia väristyksiä. Syynä oli poikkeuksetta maamme eri puolilla yhtäläinen koulukeittoloiden tapa valmistaa hyvin epämääräistä minestronea. Ymmärrettävää. Halusin kuitenkin hälventää tätä epäluottamusta klassiseen italiailaisruokaan, ellen muille niin itselleni.

Vähän aikaisemmin olin etsinyt netistä erästä unkarilaista reseptiä ja törmännyt samalla hienoon The Eccentric Cook - blogiin, jonka unkarilainen pitäjä esittelee sekä kotimaansa perinteisiä että kansainvälisiä ruokalajeja. Kiinnitin jo silloin huomiota tortellinikeiton nimellä kulkevaan ohjeeseen, ja saatuani tilaisuuden päätin kokeilla sitä. Hyvää tuli, joskin pasta tekee siitä yllättävän täyttävää. Jaksoin syödä ehkä puolet valmistamastani sopasta ja laitoin lopun pakkaseen.


Tortelliniminestrone

2 sipulia
2-5 kynttä valkosipulia
2 porkkanaa
oliiviöljyä
500 g hyvää makkaraa
200 g tuoreita herkkusieniä
1 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
( 1 tlk [á 400 g] papuja)
1 l lihalientä (kuutiosta tai fondista tehty kelpaa)
1 pkt juustotäytteisiä tuorepastatortellineja
basilikaa
oreganoa
pippuria
paprikaa
(suolaa)
parmesan-juustoa

Silppua sipulit, kuutioi porkkanat, pätki makkarat ja leikkaa herkkusienet tikuiksi. Kuumenna kattilan pohjalla oliiviöljyä, kuullota siinä sipulit ja porkkanat, lisää makkarat ja ruskista hetken, viimeiseksi pyörittele mukaan herkkusienet. Mausta basilikalla, oreganolla, pippurilla ja paprikalla. Kuullota, kunnes hyödykket ovat vähän pehmenneet, lisää sitten tomaattimurska ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele kypsäksi. Tarkista maku. Loupuksi kuumenna keitto uudelleen, lisää tortellinit ja keitä kypsäksi tuotteen ohjeen mukaan (n. 5 min). Tarjoillessa ripottele annoksen päälle parmesan-juustoa.

Ohjeessa neuvottiin laittamaan myös tölkillinen papuja, minkä tein, mutta näin jälkikäteen arvioiden ne tekivät keitosta turhan paksun. Suosittelen siis jättämään pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti