tiistai 5. elokuuta 2014

Kesäkurpitsan hyötykäyttöä vol. 2: Sitruunainen kesäkurpitsapasta


Kesäkurpitsasato alkaa taas kypsyä kasvimaalla. Siispä sitä täytyy alkaa tunkea ruokiin. Seuraavan reseptin lähde on jossain Pirkka-Yhteishyvä -akselilla.



500 g pastaa (esim. fusilli tai farfalle)
1 suurehko kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
200 g herneitä
2 dl ruokakermaa
200 g feta-tyyppistä juustoa
1 sitruunan raastettu kuori ja ½ sitruunan mehu
suolaa, pippuria ja minttua
oliiviöljyä

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä keltainen kuoriosa hienolla raastinterällä. Halkaise sitruuna ja purista toisesta puolikkaasta mehu.

Kuori ja kuutioi kesäkurpitsa, silppua valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja paista kesäkurpitsaa ja valkosipulia muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää herneet ja mausta suolalla, pippurilla ja mintulla. Kaada sekaan ruokakerma ja vähän vettä sekä murustettu feta, kiehauta ja jätä hautumaan.

Keitä pasta kypsäksi ja valuta. Viimeiseksi kuumenna kastike uudelleen kiehuvaksi ja lisää sitruunaraaste ja -mehu joukkoon koko ajan sekoittaen, ettei kerma juoksetu. Sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti