perjantai 15. elokuuta 2014

Syntymäpäiväkakku

Tuli sitten täytettyä pyöreitä. Sen kunniaksi pidin kunnon kahvikekkerit, ja pitihän niihin kakku saada. Kuten tiedätte, en hirveän usein innostu leipomisesta, mutta syntymäpäiväkakun osalta visio oli selvä: perinteinen, lapsuuden syntymäpäivistä muistuttava täytekakku, with a twist.

Sen twistin nimi oli mascarpone.Mansikka-banaani-mascarponevaahtotäytekakku
(n. 15 palaa)

Viiden munan sokerikakkupohja
maitoa kostutukseen

Täyte:
200 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
(tomusokeria)
2 banaania
1 l tuoreita mansikoita
sitruunamelissaa

Kuorrutus:
200 g mascarponea /tmmtj.
2 dl kuohukermaa
(tomusokeria)

Koristelu:
2 pussia Amerikan pastilleja
sitruunamelissaa

Valmista viiden munan kakkupohja, esimerkiksi Kinuskikissan reseptillä. Leikkaa halki kolmeen osaan.

Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi, lisää (tarvittaessa ensin pehmeäksi vaivattu) mascarpone varovasti sekoittaen ja halutessasi n. 2 rkl tomusokeria. Muussaa banaanit sauvasekoittimella ja kääntele mascarponevaahdon sekaan. Revi tai leikkele nippu sitruunamelissan lehtiä palasiksi ja sekoita nekin vaahtoon.

Aloita kakun kokoaminen kostuttamalla alin pohjasiivu maidolla (käytä kostuketta varovasti, paitsi jos aiot tarjota kakun hyvin nopeasti ja sen pitää kostua pian). Levitä päälle puolet mascarpone-banaanivaahdosta tasaiseksi kerrokseksi. Viipaloi mansikat ja levitä puolet niistä vaahtokerroksen päälle. Aseta seuraava kerros kakkuun ja toista operaatio. Viimeiseksi kostuta päälimmäisen pohjasiivun leikkauspinta varovasti ja kiepauta se koko kakun päälle.

Kuorrutusta varten valmista toinen annos mascarponevaahtoa. Levitä se nuolijalla tasaisesti kakun päälle (jos haluat pursottaa kuorrutuksesta kuvioita, tee sitä 1½-kertainen annos). Lopuksi koristele kakku Amerikan pastilleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Nauti kahvikupposen tai keltaisen Jaffan kera. Synttärisankari saa leikata ensimmäisen palan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti