keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kiireisen viikonlopun gourmet(??!!)burger

Tämänlaatuinen postaus taitaa vaatia esipuheen. Ellei suorastaan selityksen.

Kuten blogia pitempään seuranneet tietävät, ruokakirjoitukseni eivät välttämättä tähtää kulinaristisesti korkeaan tasoon, vaan tarpeen vaatiessa myös arkisen ruoanlaiton ajoittain karujenkin innovaatioiden esittelyyn. Tämä tapaus edustaa viimeksi mainittua osastoa puhtaimmillaan: kun viikonloppu on täynnä häsähäsää, huomaa jossain vaiheessa, että illan ruoasta ei ole aavistustakaan. Samalla kuitenkin on pantu merkille, että lähikaupassa on tarjouksessa parsaa ja Hesburgerissa juustohampurilaisia (ns. euron juusto -viikko)*. Eipä sitten muuta kuin yhdistetään täysin siekailematta kyseiset komponentit. Epätoivoisen naureskelun jälkeen rohjetaan maistamaan (jopa kranttu aviopuoliso suostui ottamaan yhden!).

Itse asiassa... hampurilaismajoneesi sopii parsalle varsin hyvin! Vastaavasti parsa tuo mehevyyttä melko kuivakalle noutopurilaiselle... Kuulkaas nyt, en minä tätä innovaatiota ala anteeksi pyytelemään!
Euron juustot parsan kera

Vihreää tankoparsaa
(Hesburgerin*) Juustohampurilaisia

Osta haluamasi määrä juustohampurilaisia ja vastaava määrä tankoparsaa, eli noin puoli kiloa parsaa  neljää purilaista kohden.

Huuhtele parsat. Kokeile, mistä kohtaa parsa katkeaa luonnostaan taivuttaessa, silloin varren puiseva osuus jää pois. Katko (älä leikkaa) parsat ja kuori vielä muutama sentti katkaisukohdasta kohti nuppua. Kuumenna miedosti suolattu vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää parsat ja keitä noin 4 minuuttia kohtalaisen voimakkaasti kiehuen. Kaada vesi pois ja pidä parsat lämpiminä kattilassa kannen alla.

Lämmitä hampurilaiset. Nosta kunkin purilaisen kantta ja laita väliin muutama parsa, tarpeen mukaan pätkittynä. Tarjoile ennakkoluulottomalle (ja/tai riittävän nälkäiselle) yleisölle.* Hesburger ei ole sponsoroinut kirjoitusta. Syytä kyllä olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti