torstai 25. kesäkuuta 2015

Pastakastike paistintähteistä

Aina silloin tällöin paistista tai muusta kokoliharuoasta jää tähdepaloja, jotka kenties ovat liian rikkonaisia veistettäväksi voileivän päälle, ja makukin alkaa ehkä sellaisenaan jo kyllästyttää. Tähteistä saa kuitenkin vielä mainion pastakastikkeen. Talvisaikaan siihen uppoaa joulukinkku, kesällä taas edellisillan grillauksen jämälihat.

Tällainen kermainen kastike sopii vaaleille lihoille, kuten porsas, kana ja kalkkuna. Naudalle, saati sitten riistalle, saattaisin keksiä jotain muuta.



Pastakastike paistintähteistä

n. 400 g kypsää lihaa, mahdolliset rasvat tai jänteet poistettuna
1 iso sipuli
1-2 makeaa suippopaprikaa
muutama valkosipulinkynsi
2,5 dl maustettua ruokakermaa (esim. pekoni & sipuli)
mustapippuria, paprikaa, oreganoa
(ketsuppia tai tomaattipürettä)

ruokaöljyä

spaghettia
tuoretta basilikaa
pastajuustoa maun mukaan (Parmigiano Reggiano, Grana Padano, Pecorino Romano)

Silppua liha, sipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna ruokaöljy kasarissa. Lisää lihakuutiot, kääntele niitä niin, että ne vähän ruskistuvat ja mausta kohtalaisen topakasti pippurilla, paprikalla, oreganolla ja valkosipulilla. Näin paistintähde saa uutta makua heti alkajaisiksi. Koska liha on kypsää ja sellaisena melko kuivaa, varo ettei se pääse palamaan pohjaan; lisää tarvittaessa öljyä.

Hetken päästä lisää sipuli ja paprika, freesaa kunnes pehmenevät. Kaada päälle ruokakerma, huuhtele tölkki ja kaada vielä huuhdevesi kastikkeen jatkoksi. Mausta halutessasi vielä tilkalla ketsuppia tai tomaattipürettä. Kuumenna kiehuvaksi ja jätä hautumaan siksi aikaa kun keität spaghetin. Tarjoile raastetun parmesan-tyyppisen juuston ja tuoreen basilikan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti