sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Jonkinlaista nakkikeittoa

Tämä on niitä tapauksia, kun (edelleen hieman kranttu) aviopuoliso, kuultuaan mitä kaikkea olen ruokaan laittanut, huokaisee: "Mikset sinä voi tehdä ihan tavallista nakkikeittoa?"


Nakkikeitto

600 g perunoita
500 g porkkanoita
1-2 sipulia
1 lihaliemi/fondikuutio
400 g nakkeja
1,5 l vettä
1 rkl hunajaa
rosmariinia
ketsuppia ja/tai tomaattipürettä
suolaa ja pippuria
ruokaöljyä

Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Silppua sipulit. Kuullota kattilan pohjalla sipulit öljyssä. Lisää pehmenneiden sipulien sekaan ketsuppia ja anna hautua hetken. Paista toisella pannulla porkkanoita, mausta rosmariinilla ja hunajalla. Sekoita porkkanat sipulin joukkoon, lisää kattilaan 1,5 litraa vettä, lihaliemikuutio ja perunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä. Lisää nakit paloiteltuna ja anna kiehahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti