torstai 19. toukokuuta 2016

Tähderuoka: Herkkusienimuhennos

Tämä päivällisruoka keksiytyi kuin itsekseen jääkaapin sisältöä inventoidessa. Tähteeksi oli jäänyt tomaatti- ja kermakastiketta sekä tuoreita herkkusieniä. Ei muuta kuin paistaen ja sekoittaen - ruoka valmistui viidessä minuutissa. Suosittelen.

Kuvassa ruoka on taas kerran epämääräisen näköistä.

Herkkusienimuhennos

n. 300 g tuoreita herkkusieniä
1-2 valkosipulinkynttä
voita
(pekonia)

½ annosta pizzan tomaattikastiketta

1 dl ruoka- tai kuohukermaa
100 g tuorejuustoa (esim. pippuri)

Paloittele herkkusienet koosta riippuen viipaleiksi tai suikaleiksi. Silppua valkosipuli. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista herkkusieniä ja valkosipulia kunnes sienet ovat pehmenneet. Lihaisuutta kaipaavat puolestaan aloittavat käristämällä pekonia ja paistavat sitten sienet ja sipulit pekoninrasvassa.

Kun sienet ovat pehmeitä, lisää tomaattikastike, kerma ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutaman minuutin ajan, että kastike kiehuu kokoon. Tarjoile sellaisenaan leivän kera, munakkaan täytteenä tai lämpimän voileivän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti