keskiviikko 9. elokuuta 2017

Kaali-makkarakeitto

Tulihan taas laitettua yksinkertaista mutta aina niin herkullista kaalikeittoa. Makkaran voi jättää pois, tai sen tilalla voi käyttää vaikka savukinkkua, miksei muutakin kypsää lihaa.


Kaalikeitto

vajaa 1 kg varhaiskaalia
500 g porkkanoita
3 suurta sipulia
500 g perunoita
300 g hyvää makkaraa, esim. salsiccia tai bratwurst
lihaliemikuutio
suolaa, pippuria, paprikaa, rosmariinia jne.
sinappia
ruokaöljyä
vettä

Suikaloi kaali, viipaloi sipuli, kuori ja viipaloi porkkanat. Kuumenna reilu tilkka öljyä kattilan pohjalla ja kuullota sipulit ja kaalit. Lisää porkkanat.

Kuumenna 1-1½ litraa vettä ja kaada keiton päälle. Mausta liemikuutiolla, suolalla, pippurilla, rosmariinilla, paprikalla ja muilla maun mukaisilla mausteilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puolisen tuntia.

Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Ruskista makkara pannulla, paloittele ja lisää keittoon. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä ja jätä hautumaan. Itse tykkään maustaa keiton myös sinapilla: ota kauhallinen keiton lientä kulhoon, lisää reilusti sinappia, sekoita tasaiseksi ja kaada takaisin keiton joukkoon.

Tarjoile hapanleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti