perjantai 26. maaliskuuta 2010

Currysta

Tavallisten maustesarjojen curryjauheet sekä tuoksuvat että maistuvat minusta vastenmieliselle. Syynä mitä ilmeisimmin väärä sekoitussuhde, veikkaisin että liikaa juustokuminaa tai korianteria (jotka kummatkin itsessään ovat ihan hyviä mausteita). Onneksi tavallisistakin kaupoista saa esimerkiksi Rajahin currytahnaa, joka on heti monin verroin parempaa.

Tällä kertaa olin vielä astetta etnisempi, kun pääsin käyttämään Kaarinan Thaimaasta tuomaa punaista currytahnaa. Sillä maustetusta kanawokista tulikin varsin hyvää, joskin tulisuus vähän yllätti. Jos tahna olisi miedompaa, sitä voisi käyttää reilummin ja ehkä muut maut tulisivat paremmin esiin?



250 g marinoimattomia kanasuikaleita
½-1 tl punaista currytahnaa
1 rkl ruokaöljyä
3 valkosipulinkynttä

Sekoitin mausteöljyn murkskatusta valkosipulista, currytahnasta ja öljystä, ja sekoitin kanasuikaleet siihen. Marinointiaikaa olisi voinut antaa enemmänkin, mutta kyllä makua irtosi nytkin. Paistoin kanat öljyineen ja siirsin sivuun, mausteöljy jäi pannulle.

1 parsakaali
2 sipulia
1 tlk wok-vihanneksia
1 tlk ananaspaloja

Freesasin parsakaalinnuppuja ja sipuleita mausteöljyssä. Kun ne olivat sopivasti pehmenneet, lisäsin wokvihannekset, kananpalat ja ananaksen. Päälle vielä mausteliemi:

ananastölkin liemi
1 rkl soijaa
1 rkl ketsuppia
1 tl sokeria

Kuumensin seosta hetken kannen alla ennen syöntiä. Parsakaalit olivat juuri sopivan kypsiä ja ruoan ulkonäkö omille kokkauksilleni poikkeuksellisen kaunis. Lisäkkeenä jasmiiniriisiä.

Jk. Jotkut paheksuvat puolivalmisteiden käyttöä, mutta rohkenen mainostaa tölkitettyjen wok-vihannesten kätevyyttä. Sisältää kypsiä pavunituja, bambunversoja ja minimaissinpätkiä. Nopeakäyttöisempiä ja rapeamman tuntuisia kuin pakasteet.

1 kommentti:

  1. Allekirjoitan väitteesi curryjauheen ja -tahnojen erosta. Tahnalla asian ytimeen!

    VastaaPoista