tiistai 30. maaliskuuta 2010

Papupasta

Tämä blogi, samoin kuin sen edeltäjä eli Tosine-foorumin Ruokareseptipalsta on perustettu ensisijaisesti resepti-innovaatioideni esittelyyn. Kuten jotkut lukijoista lienevät huomanneet, ja muutkin tulevat vielä huomaamaan, käytännöllisyys ei niissä aina ole etusijalla. Joskus silläkin saralla onnistaa. Esimerkiksi nyt. Papupasta on erittäin maukas ja nopeatekoinen (joskin puolivalmisteita hyödyntävä) ruoka, jota meillä syödään säännöllisesti ja hyvällä ruokahalulla.


1 pss Pirkka pastaa kermakastikkeessa
1 pss vihreitä papuja (pakaste)
3-5 kynttä valkosipulia
öljyä
suolaa, pippuria, yrttimausteita

Papuja sulatellaan huoneenlämmössä tai mikrossa (ei välttämätöntä). Kuumennetaan pannulla öljy ja lisätaan pavut. Papujen jonkin aikaa paistuttua lisätään silputtu valkosipuli (ks. esim. edellinen blogiartikkeli) ja maustetaan. Lisätään kuiva pasta-aines ja 6 dl vettä (jonka voi ensin kiehauttaa vedenkeittimellä). Sekoitetaan pitäen huoli siitä, että pastakappaleet pääsevät kosketuksiin nesteen kanssa kypsyäkseen. Annetaan kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti