maanantai 23. marraskuuta 2015

Ravintolapäivä!

Viikonloppuna oli jälleen Ravintolapäivä. Pitkästä aikaa meidänkin perheellämme oli tilaisuus käydä maistelemassa naapuruston tarjontaa. Ja sitähän piisasi. Kun Ravintolapäivä pian perustamisensa jälkeen laajeni neljä kertaa vuodessa järjestettäväksi tapahtumaksi, ehdin jo epäillä, mahtaako joka kierrokselle riittää innostuneita osallistujia. Olin onneksi väärässä. Hienoa, että ihmiset jaksavat aktivoitua myös syksyllä ja talvella!

Jo muutaman vuoden ajan on iloisena ilmiönä ollut erityisesti se, että kaupungissa viivähtävät vaihto-opiskelijat pystyttävät kotimaidensa keittiöitä edustavia ravintoloita. Tästä saimme nauttia myös tällä kerralla, kun parin korttelin päässä oli opiskelija-asuntoon perustettu meksikolaispaikka.Tortillat erilaisilla täytteillä maistuivat, ja järjestäjät tarjosivat lisukkeeksi viittä erilaista ja erivahvuista salsaa. Naga jolokia -tasolle en uskaltautunut, mutta esimerkiksi habanerosta oli keitelty erittäin hyvä soossi, jossa tulisuutta piisasi, mutta myös hedelmäisyys ja muut maun elementit olivat mukana.


Jatkoimme matkaa Pelikahvila Pikseliin, jossa vietettiin paitsi ravintola- myös pelipäivää. Tarjolla oli peliklassikoista inspiroituneita leivonnaisia aina minecraft-suklaapalikoista pacman-kenttä-mokkapaloihin. Hyvistä ideoinneista paljon plussaa, vaikkakin rouvan mielestä Triforce-amuletti toimii taikaesineenä paremmin kuin sitruunaleivoksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti