torstai 19. marraskuuta 2015

Sasselin kanapasta

Tänään ruokalistalla opiskeluaikojen klassikko, opiskelijatoverini Teemun (alias nimimerkki Sasseli) kehittelemä kanapasta, jota laitoin ensimmäisen kerran jo vuonna 2007, ja josta on itse asiassa ollut tarkoitus kirjoittaa blogiin jo paljon aikaisemmin, sen verran kätevä arkiruoka se on.

Resepti on aikojen kuluessa hioutunut ja varioitunut, mutta peruselementit ovat edelleen tunnistettavissa. Vihannekset ja mausteet vaihtelevat eri kerroilla, ja makua voi varioida myös vaihtamalla tuorejuuston tyyppiä; esimerkiksi tässä annoksessa kantarelli -Creme Bonjour toi mielenkiintoisen täyteläisen sienivivahteen.

Tämänkertainen resepti on myös laadittu normaalia isommalle annokselle, kun perheessä oli tarvetta tehdä nopeasti ruokaa useamman päivän tarpeiksi. Vakioannokseen menee 300 g kanaa, 500 g pastaa ja 200 g tuorejuustoa.
Sasselin kanapasta

500-600 g hunajamarinoituja* broilerinsuikaleita
4 sipulia
800 g parsakaali-kukkakaali-porkkana -pakastevihanneksia
2 pkt (á 200 g) maustettua tuorejuustoa
1 tlk (á 2 dl) ruokakermaa 
200 g juustoraastetta (esim. mozzarella, emmental tai näiden sekoitus)
700 g pastaa, esim. fusilli
suolaa, pippuria ym.

Keitä pasta väljässä vedessä lähes kypsäksi. Paista kanasuikaleet pannulla, lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi. Lisää pakastevihannekset, anna niiden sulaa ja paloittele tarvittaessa lastalla. Lisää tuorejuustot ja ruokakerma, hauduta tasaiseksi kastikkeeksi.

Annostele pasta ja kastike uunivuokaan ja kääntele varovasti sekaisin. Ripottele sekaan enin osa juustoraasteesta ja loput pinnalle. Paista 200-celsiusasteisessa uunissa n. 20 min, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Sammuta uuni ja anna ruoan hautua toisen mokoman, jotta maut tasaantuvat.


*yleensä valmiiksi marinoituja lihatuotteita ei suosita, mutta tässä tapauksessa marinadi on ihan siedettävä lisä ja korostaa ruoan konstailematonta arkiluonnetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti