keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Vierailijakokkaus: Jonnen kokeellinen jauhelihakastike

Tänään blogissa vierailee historioitsijakollega ja melkein-naapuri Jonne. Kokeellinen ruoanlaitto ansaitsee aina tulla huomioiduksi, joten, hyvät naiset ja herrat:

Kuva (c) Jonne

Sarjassamme kokeellista ruoanlaittoa
Sinappi-sieni-parsakaali-jauhelihakastike

Ainekset:
400 g sika-nautajauhelihaa
70-80 g mietoa Turun sinappia
450 g pakasteparsakaalia (tuorekin käy)
1 pss sipulikuutioita
1 tölkki herkkusieniä paloina
½-1 tl siirappia
120 g smetanaa
5 dl vettä
mausteet: suola, mustapippuri, maustepippuri, rakuuna


Lämmitä pannu ja paista sipulikuutioita ja herkkusienipaloja hetki, kunnes sipulit ovat hieman kuullottuneet. Lisää jauheliha ja paista, kunnes se on ruskistunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää parsakaali ja kääntele, kunnes se on sulanut.

Samalla kun liha ja sipuli paistuu, vispilöi sinappi ja siirappi 5 dl:ään lämmintä vettä. Lisää suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja rakuunaa ja sekoita ne huolella seokseen.

Huom! Maustepippuria riittää teelusikan kärjellinen, enemmän alkaa dominoida kastikkeen makua. Samoin siirapin kanssa kannattaa olla varovainen. Laita ensin vain vähän ja tarkista maku ennen kun lisäät enemmän.

Kun kastike on sekoitettu ja paistettavat ainekset kypsiä, kaada kastike pannulle. Sekoita smetana huolella joukkoon ja odota, kunnes ruoka juuri kiehuu. Hauduta kannen alla pienellä lämmöllä n. 30 min. Sekoita vielä lopuksi, ja halutessasi pilko parsakaaleja pienemmiksi paistinlastalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Kokin kommentti: Tästä tuli muuten oikeasti hyvää. Smetana pehmentää kivasti sinapin aromia, ja siirappi antaa vähän vastapainoa pippurille ja samalla leventää makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti