Halloumi on alunperin kyproslainen vuohenmaitojuusto, jonka erikoisuus on, että se ei kuumentaessa sula, jolloin sitä voi paistaa tai grillata viipaleina. Maku muistuttaa lähinnä fetaa, mutta on täyteläisempi.

1 pötkö (200 g) halloumijuustoa
4 viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
yrttimaustetta
1 punasipuli
2 tomaattia
mustapippuria
Viipaloi juusto ja paista pannulla kummaltakin puolelta ruskeaksi. Raasta valkosipuli oliiviöljyyn ja mausta yrteillä. Paahda leipäviipaleet, sivele yrttiöljyllä ja päällystä halloumi- ja tomaattiviipaleilla sekä sipulirenkailla. Päälle mustapippuria.
Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaTein sitä lauantai - iltana ja olipa tosiaan mukava makuyhdistelmä. Huuhtaisi juuston pikipäin ennen paistamista. Olisi kenties saanut kylpeä vedessä vähän kauemminkin. Oli vielä suht suolaista. Mutta iltapalaksi koko sopiva.