keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Halloumileivät

Yleensä olen pitänyt sitä linjaa, että voileipiä varten ei tarvita reseptejä, niitä osaa kuka tahansa tehdä muutenkin. Tällä kertaa rikon periaatettani, kun halloumi-juustoleivistä tuli niin hyviä, että kokemus pitää jakaa muidenkin kanssa.

Halloumi on alunperin kyproslainen vuohenmaitojuusto, jonka erikoisuus on, että se ei kuumentaessa sula, jolloin sitä voi paistaa tai grillata viipaleina. Maku muistuttaa lähinnä fetaa, mutta on täyteläisempi.


1 pötkö (200 g) halloumijuustoa
4 viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
yrttimaustetta
1 punasipuli
2 tomaattia
mustapippuria

Viipaloi juusto ja paista pannulla kummaltakin puolelta ruskeaksi. Raasta valkosipuli oliiviöljyyn ja mausta yrteillä. Paahda leipäviipaleet, sivele yrttiöljyllä ja päällystä halloumi- ja tomaattiviipaleilla sekä sipulirenkailla. Päälle mustapippuria.

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta!
    Tein sitä lauantai - iltana ja olipa tosiaan mukava makuyhdistelmä. Huuhtaisi juuston pikipäin ennen paistamista. Olisi kenties saanut kylpeä vedessä vähän kauemminkin. Oli vielä suht suolaista. Mutta iltapalaksi koko sopiva.

    VastaaPoista