maanantai 15. elokuuta 2011

Spontaaniusmanifesti


Arvoisa lukija,

Eilisen blogipäivityksen jälkeen pysähdyin miettimään, mihin tämä ruokablogi oikein on menossa. Varhaisissa kirjoituksissa jaksoin vielä korostaa eksperimentaalista ruoanlaittoa ja Tosine-foorumin Ruokareseptipalstan henkeä, mutta nyt huomaan itsekritiikin iskeneen niin, että vain salonkikelpoisimmat reseptit voittavat sisäisen kustannustoimittajan ja silloinkin pyrkimyksenä näyttää olevan kirjoittajan esittäminen mahdollisimman fiksussa ja filmaattisessa valossa. Hienostelu on mennyt niin pitkälle, että eilisessä hernesosekeittoannoskuvassa esiintyy lautasliina, jota en todellisuudessa edes käyttänyt.

Arvoisa lukija, tunnustan sortuneeni tuohon nykyään niin tuttuun ilmiöön, internet-egoismiin: kun ihmiselle tarjotaan mahdollisuus imagonsa pikkutarkkaan kontrolliin, sitä myös käytetään. Korostetaan positiivisia piirteitä, piilotetaan virheitä, kuvia photoshopataan, jokaista Facebook-tilapäivitystäkin mietitään sen kannalta, miten se vaan kuulostaisi nokkelimmalta.

MITÄ PERKELETTÄ?! Silkka itsekkyys on saanut minut unohtamaan sen spontaaniuden, jota ennen pidin johtotähtenäni. Tämä kaikki palasi mieleeni, kun kohtasin jälleen internetin syövereissä pirkanmaalaisen "pyörätelineiden asiantuntijan, elektroniikkaexpertin, yhteiskuntakriitikon, harrastelijakokin ja dyykkarin", nimimerkin Markorepairs, jonka laajaan Youtube-videotutoantoon kuuluu myös oikeasti eksperimentaalista ruoanlaittoa. TJEU: Ylläripussi kokkaus.

Internetin harhakuvista takaisin todellisuuteen raahautuneena lupaan pyrkiä eroon itsekeskeisestä itsesensuurista, ja tähän oppiakseni esitän nyt

NAKKIUKON SPONTAANIUSMANIFESTIN:

Tulevan viikon aikana kirjoitan blogiin artikkelin jokaisesta laittamastani ruokalajista (poislukien mahdollisesti ne, joista on jo kirjoitettu), riippumatta siitä, onko ruoka erityisen onnistunutta tai siitä, olenko jaksanut laittaa kuvausta varten kattauksen kuntoon.

Luonnollisena seurauksena tästä kaikki artikkelit eivät välttämättä yleisön silmää miellytä ja/tai sovellu perheen pienimmille.

Be prepared.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti