maanantai 22. elokuuta 2011

Pikaista spagettia

Krantun avopuolison pidemmällä poissaololla on ruokaharrastuksen kannalta kiistattomia etuja. Kun laitan ruokaa vain itselleni, voin käyttää mitä ainesosia hyvänsä ja päätyä millaiseen lopputulemaan hyvänsä, eikä ruoan tarvitse miellyttää ketään muuta kuin minua itseäni. Tällä vapaudella on tietysti myös kääntöpuolensa: jatkuva vaara taantumisesta poikamiesjunttiuteen, jonka oireena ehdin jo vakavasti harkita päivällisen korvaamista parilla roiskeläppäpizzalla (!!!)

Aivan näin alas en sentään (vielä) ole vajonnut, mutta ei tämänpäiväisessä pastassakaan paljon hurraamista ole: yksinkertaista ja epäterveellistä mättöä. Mutta minkäs teet, kun ulkona sataa eikä paljon nappaa alkaa säätää mitään. Itsekurin kohoamista odotellessa.


Tomaatti-salamispagetti

75 g salamia tai metwurstia
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
½ tlk (á 190 g) aurinkokuivattuja tai uunipaahdettuja tomaatteja
1 tlk tomaattipüréttä
pippuria
(tuoretta) basilikaa
tilkka vettä

spagettia

Laita spagettivesi kiehumaan. Silppua sipuli, valkosipuli ja salami. Laita salamikuutiot kylmälle paistinpannulle ja nosta lämpöä. Makkara käristyy rapeaksi ja erittää sen verran rasvaa, että sipulit voi kuullottaa siinä. Paloittele seuraavaksi tomaatit; käytin tällä kertaa lahjaksi saatuja uunipaahdettuja tomaatteja (pomodori al forno), jotka ovat aurinkokuivattuja miedomman makuisia ja pehmeämpiä. Lisää seuraavaksi siis tomaatit, püré ja mausteet sekä tarvittaessa tilkka vettä. Ei kuitenkaan liikaa, sillä kastikkeesta ei ole tarkoitus tehdä liian löysää, pikemminkin sattumia spagetin joukkoon.

Jätä hautumaan ja keitä sillä aikaa spagetti kypsäksi. Valuta spagetti ja yhdistä kastike sen joukkoon. Tällainen annos on sen verran tuhti, ettei se tarvitse edes parmesania. Uhh.

Jk. Huomasin toki, että eilen oli Ravintolapäivä, perin mielenkiintoinen kulinaristis-sosiaalinen tapahtuma. Harmillisesti olin muualla hommissa enkä osunut yhteenkään tilapäisravintolaan. Jos joku lukijoista pääsi sellaista kokeilemaan, kirjoittakaa ihmeessä kommenttiosioon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti