perjantai 19. elokuuta 2011

Satay-kanaa tortillassa (haasteen 4. päivä)¹

Joskus illan ruokalajista päättäminen on todella hankalaa. Kauppaan pitäisi lähteä jo iltapäivällä, jolloin ei ole vielä ollenkaan nälkä. Sitten kahlaa hädissään läpi reseptiarkistoja jos vaikka jotain ruokahalua herättävää löytyisi. Tänään olin onneksi päättänyt etukäteen vähän preferenssejä: mieleni teki lihaa.

Reseptivihkosta löytyikin joskus Yhteishyvästä leikattu satay-kastikkeen ohje. Sovelsin sitä kanalle varsin hyvin tuloksin. Tarjoilutavaksi valikoitui tortilla (ja vielä kaupan valmistortilla, voi minua!) kun "perinteinen" lisuke eli riisi ei tällä kertaa yhtään innostanut. Tuorekomponentin virkaa toimittaa aina yhtä luotettava tomaatti-sipulisalaatti eli tuttavallisesti tom-sib.

(Satay [sate] on oikeasti indonesialainen ruokalaji, joka koostuu grillatusta lihasta ja [yleensä pähkinä-]kastikkeesta. Tässä esitetty ohje on jotain sinne päin sovellettua eikä yritäkään olla autenttinen -disclaimer)


Satay-kanakastike

300 g broilerin suikaleita
1 punainen paprika

1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl suolapähkinöitä
1 tl Erős Pistaa
1 tl inkivääritahnaa
½ tl juustokuminaa
½ tl korianteria
2 dl kookosmaitoa
1 rkl (tummaa) sokeria
1 limetin tai ½ sitruunan mehu

tortilloja
tomaattia
sipulia

Suorita ensin alkuvalmistelut, niin itse valmistus on nopeaa: kuutioi paprika, silppua sipuli ja valkosipuli. Hienonna maapähkinät sauvasekoittimella.

Ruskista kanasuikaleet nopeasti paistinpannulla. Lisää paprikakuutiot ja kuullota niitä hetki. Siirrä pois pannulta. Kuumenna öljyä, paista siinä sipulia, valkosipulia, chili- ja inkivääritahnaa ja mausteita hetken aikaa. Lisää pähkinämurska ja sokeri, jatka paistamista. Kaada joukkoon kookosmaito ja sitruuna/limettimehu ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehahtaa, sekoita sitten kana-paprikapaistos kastikkeen joukkoon ja jätä vähäksi aikaa hautumaan. Kuutioi tomaatit ja sipulit ja sekoita ne keskenään.

Lämmitä tortillat, päällystä ne kastikkeella ja tomaatti-sipulisalaatilla. Kietaise rullalle ja tarjoile.

¹) Niille, jotka ihmettelevät, missä 3. päivän artikkeli on: sitä ei ole, koska söin eilen lopun sipulikeiton. Niinkerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti